The Beatles – Hey Jude

Written by on oktober 6, 2023

The Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. In hun beginjaren kregen The Beatles via zeelieden singles van Carl Perkins. Er was immers nog geen internet in de jaren 60 en muziek luisteren uit een ander land was een uitdaging.

Ik persoonlijk ben niet opgegroeid met muziek van deze populaire band van de 60s. Maar het had me geweldig geleken om de heren live te mogen zien en te horen. En wat een singles hebben ze uitgebracht. En er zijn er meerdere hoor die ik mooi vind van ze. Maar ik ga ze niet allemaal delen met je. 🙂

‘Hey Jude’ werd geschreven in de auto, toen Paul McCartney op weg was naar Cynthia Powell, eerste vrouw van John Lennon, en hun zoontje Julian. John had pas zijn vrouw in de steek gelaten voor zijn nieuwe liefde.

Yoko Ono, en Paul vond dat Cynthia en Julian daarom niet uit zijn leven moesten verdwijnen. Dat wilde hij hun melden en onderweg kwam het idee voor een nieuwe song bij hem op waarmee hij Julian wou troosten omdat die een moeilijke tijd tegemoet ging zonder zijn vader. De oorspronkelijk titel was ‘Hey Jules’, maar omdat dat niet zo goed klonk veranderde hij dat in ‘Hey Jude’

Ik vind dit persoonlijk een super mooi nummer. En draai hem regelmatig, maar uiteraard ook nummers als A Hard Day’s Night, All My Loving,Can’t Buy Me Love, Day Tripper, Eleanor Rigby en nog veel meer mooie tijdloze nummers.

You-Tube Video

https://www.youtube.com/watch?v=A_MjCqQoLLA
Delen=Lief

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal