Over mij

Mijn naam is Pascal en woon met mijn gezin in de provincie Zeeland. In mijn jeugdige jaren was ik al druk bezig met zendertjes op de 3 meter band. En stoorde menig televisie met mijn eigen gemaakte bouwsels. En draaide menig plaatje via een Technics platenspeler en Sony cassettedeck. Totdat op een avond er op de deur werd geklopt door oom Agent en een opsporingsambtenaar. Het zendertje met 50 watt ging mee en ik kwam er vanaf met een flinke waarschuwing. Het was over en gedaan met de hobby (ouders waren not amused).

Het was gedaan, het was over en voorbij. De interesse verdween en de brommers, auto’s en vriendinnetjes kwamen in het speelveld.

En toen begon ik met radio via het internet…bij Q5radio…

Tja, dan moet je wel beschikken over apparatuur, maar lang leven Marktplaats. En al snel had ik een oud mengpaneeltje en microfoon. En versterker, cd player en md speler had ik nog in de kast staan dus kabeltjes verbinden en we hadden geluid. Na wat ge√ęxperimenteer was er een programma gemaakt en dankzij de computer werd het Blije uur geboren. En was dit programma verwerkt in de playlist en werd via het internet uitgezonden. Op dinsdag en donderdag was ik te horen tussen 18 en 19 uur op Q5Radio.nl.

Na het vertrek van de webmaster ben ik ook begonnen met het onderhouden en upgraden van de webpagina. En maakte banners, reclame en zorgde voor een stukje ondersteuning bij nieuwe jocks die bij het station kwamen draaien. Het was een bijzondere ervaring.

Na meer dan 7 jaar kwam er een einde aan Q5Radio.nl. De koek was op bij de eigenaar en op 27 maart 2022 kwam er een einde. Dus ook aan het Blije uur, het programma wat ik altijd met veel plezier maakte. Tja, wat nu en hoe verder. Doorgaan met een passie of de nieuw aangeschafte apparatuur op Marktplaats maar verkopen en gaan vissen. Op het internet zijn een hoop stations te vinden en allemaal zoeken ze wel een DJ. Dus het Blije uur voortzetten was een optie maar ik moest het allemaal even laten bezinken.

Ook een universeel programma maken is nog even door mijn brein geschoten. Maar syndicated is gewoon niks voor mij. Ik ben meer van de interactie met de luisteraars van mijn show. Een verzoekje hier een en felicitatie daar is meer mijn ding. En ik ben geen professional, maar iemand met een liefde voor muziek en hou van vrijheid. En ik hoef er niet van te leven het is puur een hobby.

Na wat rondneuzen op het internet, kwam ik terecht bij Radio Oranje Internationaal. Een station wat al meer dan 8 jaar te beluisteren op het internet. En dat zegt toch wel iets vind ik. Want er zijn station die het nog geen 2 jaar volhouden. En in de massa jezelf onderscheiden is soms lastig want er is keuze genoeg. Het Team onder leiding van Frits en Lida doen hun uiterste best om de luisteraars van Oranje te verwennen met muziek en dat 24 uur per dag. Nederhits staan hoog in het vaandel en zowel de nieuwste als de oude plaatjes komen voorbij in de non-stop. Maar ook Engels en Duitstalige singles zijn te horen. Een lekkere afwisseling voor je oren.

Natuurlijk draait een station nooit alleen maar jou favoriete genre. Want smaken verschillen nu eenmaal. En gelukkig maar, want anders wordt het zo saai.

Het Blije uur is een fris en fruitig programma met platen uit het heden en verleden. En probeert jou als luisteraar te boeien en te laten genieten van muziek. Even weg uit de sleur en zonder gezeur.

Kom eens luisteren bij Radio Oranje Internationaal en geniet van de andere programma’s die er te beluisteren zijn.

Bedankt voor het lezen van deze info en hopelijk mag ik u begroeten op ROI.

Fijne dag

Pascal

Nothing found.

Delen=Lief


[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal