WYTZE – Mijn nummer 1

Written by on juni 2, 2023

WYTZE begon zijn muzikale loopbaan op 6-jarige leeftijd met een blaasinstrument (bugel). Echter zonder succes. Het blaasinstrument was niet het juiste instrument voor hem om te bespelen en later nam hij de stokken ter hand bij de plaatselijke drumband.

Toen zijn oom stopte met drummen (achter het orkest, en zijn stokken aan WYTZE gaf) was WYTZE verkocht. Een gekregen drumboek deed de rest. Uit de muziekvereniging ontstonden diverse bands, uiteraard met WYTZE op de drums. Het aantal optredens steeg gestaag. WYTZE speelde meer als 23 jaar in deze band. Naast drummen zong WYTZE ook bij de band!

In 1990 deed WYTZE het toelatingsexamen voor het Conservatorium. Hij studeerde in 1996 af, bij het ArtEZ Conservatorium (Drums LM). Omdat hij naast het drummen ook meer wilde met zingen ging WYTZE privé zangles nemen bij T.de Graaf en E. Meijster. En eindelijk is het nu dan zover, een eigen liedje en videoclip! Hij is iedereen dankbaar die een bijdrage heeft geleverd, hem heeft geïnspireerd of belangeloos van tips en adviezen heeft voorzien!

Zijn nieuwe single “Mijn nummer 1” is een cover. Het origineel is van de Duitse zanger Julius Koenig “Weil es dich gibt”. WYTZE is uitgenodigd om in Duitsland het nummer te zingen in de shows van Julius Koenig. Uiteraard in het Nederlands!

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal