Pierre de Haan – Kom schat

Written by on mei 13, 2023

Voor Pierre is zingen zijn lust en zijn leven. De geboren en getogen Amsterdammer heeft, met een zingende zuster en moeder, muziek met de paplepel ingegoten gekregen.
In het verleden brengt Pierre al enkele singles uit bij Polydor (“Kiezen of delen” 1993
en “Rosalie” 1994), Phonogram (“Koningin van de nacht” 1994), Ramshorn (“Dit is de laatste keer” 1995 en “Vannacht” 1995), Walrus Records (“Ik mis december” 1998 en “Hou me vast” 1998), Marlstone Records (“Slenteren door de Jordaan” 2000 en “Het Roetsjlied” 2001) en “Is er dan niemand” 2005 bij het label Discount Music.


Vele van deze CD-singles stonden in de Nederlandstalige hitlijsten genoteerd en werden door de regionale en lokale radiostations heel goed ontvangen. Meerdere persoonlijke en telefonische radio-interviews en televisie-optredens volgden, waardoor zijn bekendheid in het land steeds groter werd.
Bij Ramshorn brengt Pierre in januari 1996 ook zijn debuutalbum “Kiezen of delen” uit. In 1997 vervolgde Pierre zijn carriére bij Walrus Records, waarbij in 1998 ook het CD-album “Geef me je liefde” wordt gereleased. Een prachtig CD-Album, inclusief 2 tracks van het grote schrijverstalent Hans “Tiger”Smits, die voor André Hazes veel mooie nummers schreef. Pierre en Hans “Tiger” kennen elkaar al vanaf het begin van Pierre’s carriére en hebben samen een hele speciale band.


In 2000 en 2002 volgen er twee samen met zijn vrouw Manon Stokman geproduceerde CD-Albums “Heerlijk Holland(s)” in 2000 en “Nachtenlang” in 2002, onder hun eigen label “Picobello Nederland”.
Pierre weet zijn populariteit in al die jaren enorm te vergroten door veel op te treden in de vele zalen, die Nederland rijk is. Hij is een veel gevraagde artiest, die met veel passie de meestal speciaal voor hem geschreven levensliederen vertolkt. Bij de liefhebbers van Nedelandstalig product heeft Pierre al veel naam opgebouwd. Pierre zingt zijn nummers over het leven en de liefde met overgave en weet daarbij keer op keer weer te overtuigen.


De single “Is er dan niemand”, welke in 2005 wordt gereleased door het label Discount Music/RoodHitBlauw Produkties, is een prachtig levenslied dat 10 jaar geleden speciaal geschreven werd voor André Hazes door het Haagse schrijverstalent Rinus Ponsen.
Bij het voor het eerst beluisteren van dit lied kreeg Pierre onmiddellijk kippenvel.
Daar André het prachtige lied, dat als hij het vertolkt zou hebben ook fantastisch zou hebben geklonken, nooit meer zal kunnen uitbrengen, voelt Pierre zich vereerd dat hij deze mooie taak op zich mag nemen.
Na de release van de single “Is er dan niemand” in april 2005 volgt aan het einde van datzelfde jaar het gelijknamige CD- en DVD-album met 12 mooie tracks.


In 2006 produceert Pierre samen met zijn vrouw Manon Stokman een een gecombineerd CD- album gemaakt, genaamd “Een ameezing hollands feestje”. Op dit album staan 15 covers. Van beide artiesten 6 tracks solo en 3 tracks als duo. In de zalen in het land treden zij al vaak samen als duo op en dit wordt door het publiek altijd zeer gewaardeerd.


In April 2013 zijn zij beiden te zien in het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen, waar zij zich met hun sterke optredens kunnen profileren als echte blijvers in het nederlandse artiestenvak.
Na vele verzoeken van fans om duetten te zingen tijdens optredens groeit bij hen allebei steeds meer het gevoel van, wat zij eigenlijk heel graag willen, na al die jaren samen op de bühne te staan, ook samen een single uitbrengen.


Met muziekgigant Tonny Eijk nemen zij een aantal duetten op en na goed overleg met hun management worden er spijkers met koppen geslagen en is in mei 2017 de release van hun allereerste duet cd-single getiteld “Wat kan me gebeuren” een voldongen feit.
Deze speciale cd-single is een bekroning op 25-jaar, zowel privé als zakelijk, samenzijn en beschrijft hun ijzersterke band en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, in goede en slechte tijden.
Het is een vrolijke, aanstekelijke, gezellige wals met een knipoog naar die echte, oude, ongedwongen Amsterdamse sfeer van vroeger. De single is gecomponeerd en gearrangeerd door muziekicoon Tonny Eyk en tekstschrijver Marco Peters en wordt uitgebracht onder het label ZieZo Records.
Met deze heerlijke single starten Pierre & Manon vol energie aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière, en zullen zij zowel als soloartiesten én als duo nog jaren een positieve bijdrage blijven leveren aan de Nederlandse artiestenwereld.


De laatste jaren hebben zeker zijn vruchten afgeworpen en in 2023 staat er voor Pierre een mooi, nieuw project op stapel.


Pierre zal in mei 2023 zijn mooie nummer “Kom Schat” als single releasen.
Dit is een track van zijn CD-album “Geef me je liefde” uit 1998 geschreven door schrijvet een zanger Rinus Ponsen.


Na vele enthousiaste reacties en de vraag om het nummer als single uit te brengen is het er, 25 jaar na dato, dan toch van gekomen. De single is vernieuwd naar een prachtige eigentijds product met een fantastisch arrangement geproduceerd door topproducers Bram Koning en Hans Bedeker

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal