Peter van Vleuten – Keith & Willie

Written by on december 15, 2022

Peter van Vleuten treedt op als soloartiest, als de helft van het duo Botman & Van Vleuten en af en toe in andere line-ups. Solo drijft Peters set vooral op Americana. De roots van de Amerikaanse muziek, die reiken van Woody Guthrie tot Bruce Springsteen. Veel eigen songs, onder andere van zijn album Once Upon A Song, maar ook mooie bewerkingen van bekende en minder bekende highlights uit 100 jaar Amerikaanse muziek. ‘Three chords and the truth’…

Peter van Vleuten – Keith & Willie

Daarnaast heeft Peter samen met zangeres Helen Botman het duo Botman en Van Vleuten, dat zich vooral toelegt op vertelconcerten met verschillende thema’s. ‘Grote Verhalen’ gaat over meeslepende reisavonturen in Amerika, bijzondere mensen en ongelofelijke plekken waar Botman en Van Vleuten belandden.

Het meest recente programma is ‘Love Letters’, waarin Helen en Peter duiken in het vraagstuk: worden er nog wel liefdesbrieven geschreven of zijn we verzand in appen en swipen? Legendarische liefdesbrieven en de mooiste tweestemmige lovesongs passeren de revue.

En dan is er nog de Songwriterschool. In workshops en weekenden geeft Peter een kijkje in de keuken van liedjesschrijvers en deelt tips en technieken die hij meekreeg van songwriters in Nederland en de VS. Een paar keer per jaar zijn er workshops op verschillende niveaus.


Over de track 

Een ode aan die-hards Keith Richards en Willie Nelson die ondanks hun hoge leeftijd en grillige levenswandel nog altijd fier op de planken staan. Daarmee geven zij ons nieuwe hoop en een suggestie van eeuwig leven in een wereld die – getuige de prognoses – weldra het einde van de mensheid zal meemaken. De vraag is alleen wel: wie gaat er voor de onsterfelijke Keith & Willie zorgen als de wereld is vergaan?

Een zwaar onderwerp, met vederlichte zorgeloosheid gespeeld en gezongen. Peter wordt hierin bijgestaan door de onvolprezen Bayou Mosquitos, die de song vakkundig en meeslepend begeleiden met hun muzikale mix van tex-mex, cajun en americana. De track werd opgenomen met live publiek in het Muziekatelier van OldSkoel in Burgerbrug (NH).

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal