Michael Antony Austin – The Collier Lad’s Dream

Written by on februari 1, 2023

De eerste single “The Collier Lad’s Dream” van het album “It’s not the years… It’s the mileage” wordt op 26 januari 2023 officieel in Nederland uitgebracht. Michael: “Moderne country-flavoured muziek wordt steeds populairder in Nederland en ik hoop dat het Nederlandse publiek geniet van mijn visie op het genre”. Michael zijn muziek is uniek, heel persoonlijk en toegankelijk en elk nummer heeft zijn eigen verhaal. Dat geldt ook voor “The Collier Lad’s Dream” wat in essentie gaat over vrij zijn en streven naar waar je gelukkig van wordt. En dat willen we allemaal, toch?

Michael Antony Austin – The Collier Lad’s Dream

Michael Antony Austin is een natuurlijke performer met een sterke, gevoelige tenorstem. Sinds zijn vroege tienerjaren staat Michael op het podium en heeft hij een indrukwekkend muzikaal CV opgebouwd met verschillende bands, projecten en als soloartiest, met honderden LIVE shows over de hele wereld van Estland, Letland en Luxemburg tot de VS………………………………………………… En nu ook in Nederland. Als singer-
songwriter heeft Michael 4 albums uitgebracht met diep persoonlijke, toegankelijke, country-flavoured pop, rock en folk.

De eerste single van zijn laatste album, ‘It’s Not The Years It’s The Mileage’, wordt nu ook in Nederland uitgebracht. Het nummer “The Collier Lad’s Dream” gaat in essentie over vrij zijn en doen wat je gelukkig maakt en Michael wil die boodschap graag delen met het Nederlandse publiek. De songtekst vertelt het verhaal van een jongen (‘lad’) die rond de eeuwwisseling in een kolenmijn werkt.

You-Tube Video


Geïnspireerd door de avontuurlijke verhalen die hij hoort, droomt hij van een leven op zee waar hij vrij kan zijn van het vuil en het gezwoeg in de koude, donkere mijn Het is een Country Rock song met een
vrolijke beat en een positieve boodschap. Michael legt uit wat de inspiratie was voor het nummer: “Ik ben opgegroeid in en rond Newcastle upon Tyne en zag vaak de enorme containerschepen uit de hele wereld de rivier de Tyne in- en uitvaren. Ik denk dat ik altijd droomde van reizen naar verre oorden. Ik kwam zelfs een paar keer in de verleiding om te proberen me aan boord te verstoppen!” Dat heeft Michael nooit gedaan, maar hij reisde wel heel veel en is uiteindelijk in Duitsland gaan wonen vlak bij de Nederlandse grens. Vanaf eind januari 2023 toert Michael door Nederland ter ondersteuning van zowel de single als het album. Het steunen van Michael, zijn pakkende songs, positieve persoonlijkheid en liefde voor het leven is een geweldige manier om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal