Lewy – Verlaten

Written by on februari 17, 2023

Lewy (Pawel Lewandowski) is een opkomende singer-songwriter, rapper, performer en scenarioschrijver uit Vlaardingen. Zijn muziekteksten zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en het leven om hem heen.

Lewy trapt het jaar 2023 meteen goed af met zijn allernieuwste single “Verlaten”. Zoals de titel luidt is dit een heartbreak song, waarbij de emoties (verdriet en boosheid) sterk naar voren komen. Hiermee wordt een hoofdstuk in zijn leven afgesloten.

Lewy – Verlaten

In elke relatie zijn er ups & downs waarbij alles weer goedkomt tussen beide personen, maar niet in dit geval. Lewy heeft zijn relatie als ‘giftig en ongezond’ ervaren. Aangezien dit zijn eerste serieuze relatie was, vond hij het moeilijk om de knoop door te hakken. De relatie heeft 7 jaar lang geduurd en “Verlaten” is zijn 7e single.

Het nummer werd geschreven 1 week na de breuk met zijn ex-vriendin. Hij zat toen in de woonkamer met een glaasje wijn en een rot gevoel. De volgende dag belde hij zijn producer op en heeft zijn studiosessie geboekt. Zodra een passende beat gemaakt werd, heeft Lewy zijn lyrics aangescherpt en heeft het nummer opgenomen. Het maken van muziek heeft hem geholpen om overeind te komen.

Ondanks dit een droevig song is, is dit een prachtig nummer met een krachtige refrein, die het verhaal van beide kanten omschrijft. Het is een mooie combinatie tussen de pop en hiphop genre.

“Verlaten” verscheen op 10 februari 2023 op alle muziekstreamingdiensten en op 14 februari (Valentijnsdag) verscheen de videoclip op zijn YouTube kanaal. Het uitbrengen van een heartbreak song op Valentijnsdag zorgt voor een mooie controversie, waarbij de aandacht niet alleen aan de koppels besteedt wordt, maar vooral aan mensen met liefdesverdriet.

You-Tube Video

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal