Dennis Eijkemans – Proosten op het leven

Written by on februari 17, 2023

‘Proosten Op Het Leven’ is de geweldige nieuwe feestplaat van Dennis Eijkemans uit Eindhoven, en hiermee presenteert Dennis een compleet nieuwe sound.

“Verschillende mensen kwamen naar me toe met het idee dat ik eens een feestplaat moest maken. Voor mij is dit genre totaal onbekend, daarom leek het mij een leuke uitdaging. In het begin van het schrijfproces kwam ik erachter dat het lastiger is dan dat je denkt”, vertelt Dennis. “Je kan verschillende soorten feestplaten maken: Après-ski, Carnaval of iets met een zomers tintje bijvoorbeeld. Toen ik hieraan begon wist ik nog niet goed welke richting ik uit wilde gaan. Voor mij was het allerbelangrijkste dat mensen helemaal uit hun bol kunnen gaan op dit liedje.”

Dennis Eijkemans – Proosten op het leven


“In mijn meeste liedjes gebruik ik echte instrumenten, maar dat is bijna onmogelijk bij feestmuziek.” Vervolgt Dennis. “De meeste feestplaten zijn digitaal gemaakt en ik creëer juist mijn eigen sound door het gebruik van echte instrumenten. Daarom heb ik een producer gezocht die gespecialiseerd is in het maken van feestmuziek en die live instrumenten erin kan verwerken. Uiteindelijk is het een combinatie van de twee geworden. De basis zoals de drums zijn digitaal, maar alle trompetten en gitaren zijn live ingespeeld. Mede dankzij de echte blazers krijgt dit nummers nog meer kracht en is het een fantastische productie geworden waar ik enorm trots op ben!”, aldus Eijkemans.


We kennen Dennis vooral van catchy up-tempo poppy nummers zoals ‘Stapelgek Op Jou’ en ‘Ver Weg’, maar met de nieuwe single laat de zanger een heel andere kant van zichzelf zien. Voor de nieuwe single dook Dennis de studio in met producer Peter van Nierop van Strictly Music, met een fantastisch resultaat tot gevolg.

You-Tube Video

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal