Dario – Op z’n Grieks

Written by on juli 7, 2023

Dario Kreuger startte zijn zangcarrière op 21-jarige leeftijd. Het grote succes kwam in 1995 toen hij met het liedje “Zij gelooft in mij ” een dikke hit scoorde. In Nederland brak de tijd van de Après Ski aan, een genre waarin Dario uitgegroeide tot één van de grote artiesten. In 1996 kwam hij met een zeer succesvolle versie van “De Clown”.

Hierna volgde een reeks van hits en albums. In 2005 zat Dario met zijn gezin in een reallifesoap op SBS 6. Vanaf dat moment wist iedereen wie Dario was. Hij vervolgde zijn carrière met een aantal duetten (met o.a. George Baker en Jan Vayne) en hij gaf in 2007 een groot concert. Dit concert was een hoogtepunt in zijn loopbaan als zanger. In het jaar 2008 besloot hij om over te stappen naar eigen repertoire met een hoog meezinggehalte.

Dit resulteerde in een aantal hits: “Vandaag is zo’n dag” en “Laat me leven zoals ik ben”. De nieuwe weg bleek een succes, want heel Nederland sloot hem in zijn armen met deze nieuwe stijl. Nadat hij met “Zimmer Frei” nog een ouderwets après ski nummer opnam verschijnt er in 2018 weer een prachtig gezongen nummer in Amsterdamse stijl: Eigenzinnig, feestelijk en met een echte meezing melodie: “Wat een ander ook zegt”!
Tijdens een verblijf in Dubai, in april van dit jaar kreeg Dario zijn nieuwe single in handen. Tekstschrijver Bram Koning boog zich over de tekst en de Nederlandse versie was geboren “Op z’n Grieks”! Een liedje met een super meezing gehalte en tijdens zijn optredens gaan de mensen uit hun bol!

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal