Angelique van Elteren – Hup, met die armen omhoog

Written by on juni 5, 2023

De zingende zusjes van Elteren uit Etten-Leur hadden vroeger de vrolijke meezinger ‘Hup, met die armen omhoog’ al in het repertoire zitten. Omdat Angelique, die inmiddels al ruim 10 jaar een solocarrière op haar naam heeft staan, leuke herinneringen aan die plaat heeft, nam ze contact op met producer Roy Otters om er een nieuwe versie van op te nemen. Het tempo is opgeschroefd en muzikaal in een verfrissend hedendaags jasje gestoken.


Angelique: ‘Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om een nieuwe single op te nemen. Ik heb me afgevraagd of ik een compleet nieuwe plaat of een oudje van vroeger in een nieuw jasje zou steken. Omdat ik me kan herinneren dat ‘Hup, met die armen omhoog’ tijdens de optredens altijd een lach toverde op de gezichten van het publiek, hoefde ik niet verder te zoeken. De tekst is lekker simpel en de menigte deed altijd spontaan mee als we het refrein ten gehore brachten….”Hup, met die armen omhoog. Maak met je handen een hele grote boog. Zak door je knieën met je vingers op de grond en maar lekker schudden met je kont”. Ik verwacht dat de interactie met het publiek tijdens de komende optredens exact dezelfde reacties oplevert. Het nummer blijft gewoon hangen in je hoofd.’

Angelique zit overigens de laatste tijd weer goed in haar vel en is bezig met een opbouwfase. 2.5 jaar geleden kreeg ze de diagnose levercirrose en stond haar leven totaal op de kop. Inmiddels is ze weer druk met het organiseren van leuke evenementen waaronder Angelique en Friends. De eerste editie van dit jaar vond afgelopen maart plaats bij Connie’s Café in Rijsbergen. Op 8 oktober 2023 krijgt dit muzikale spektakel een vervolg. Binnen afzienbare tijd maakt ze de complete line-up bekend. In ieder geval zullen Marco de Hollander en Jessica Malfait hierbij aanwezig zijn.

Delen=Lief
Tagged as

[There are no radio stations in the database]
Luister tijdens het surfen op het net
Radio Oranje Internationaal